Kategoria: Blogi

SuomiAreena 2024 – mitä jäi käteen?

Miksi nuori jätetään Suomessa syrjään? Onko nuoruudella hintaraja? Millaisia ratkaisuja Suomessa tulisi tehdä, jotta jokainen nuori pääsisi osaksi yhteiskuntaa? Muun muassa näihin kysymyksiin Into etsi vastauksia SuomiAreenassa kesäkuun viimeisellä viikolla.

Pride-kuukausi: Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta rakentavat rauhaa ja toivoa nuorten keskuuteen

Kesäkuu on Pride-kuukausi ja vuonna 2024 teemana rauha ja toivo. Rauha on kaikkien oikeus, toivo antaa voimaa tavoitella oikeudenmukaisempaa maailmaa. Teema korostaa rauhaa saada kasvaa sellaiseksi kuin on, rauhaa tuntea ylpeyttä omasta kehosta ja rakastaa ketä haluaa. Toivo löytyy yhteisöistä ja rakentavista suhteista toisiin ihmisiin – ja juuri näistä on kyse etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa.

Polkuvalmennuksessa jokainen saa olla oma itsensä

Tässä blogissa Hyrian valmentaja Rosa-Maria Roth avaa Polkuvalmennuksen toimintaa. Polkuvalmennus on suunnattu nuorille aikuisille, ja ryhmässä on nuoria sosiaalisessa kuntoutuksessa sekä kuntouttavassa työtoiminnassa. Kyseessä on ryhmämuotoinen valmennus, jossa keskitytään toimintakyvyn kasvattamiseen sekä elämänhallinnantaitojen opetteluun. Valmennuksessa vahvistetaan nuoren motivaatiota löytää työpaikka, koulutus tai muu tulevaisuuden suunnitelma. Polkuvalmennuksen tavoitteena on etsiä jokaiselle oma polku, jota kohti suunnistaa.

Tieto on kultaa, josta louhitaan tulevaisuuden resurssit

Into on mukana Sitra Lab 6:ssa, jossa kehitetään datalla parempia palveluita. Osallistumme ohjelmaan yhdessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimin kanssa Sitran kehittämisohjelmaan Sitra Lab 6. Mukana on yhteensä kahdeksan tiimiä. Tässä uutisessa Inton asiantuntijat Riitta Kinnunen ja Tarja-Liisa Riipinen avaavat Inton ja avilaisten tavoitteita kehittämistyössä. ”Data on aikamme arvokkain raaka-aine. Data ja tekoäly avaavat uusia … Jatkuu

Meillä ei ole enää varaa tähän

Tässä blogissa väistyvä työpajakoordinaattori Veijo Wienkoop jättää jäähyväisensä. Läksiäiskirjoitus työpajakentälle on julkaistu ensimmäisenä pääkaupunkiseudun työpajojen verkostolehdessä, jonka viimeinen numero julkaistiin 15. toukokuuta.

Havaintoja etsivästä nuorisotyöstä, havaintoja ihmisyydestä

Tilastokeskuksen mukaan joka kymmenes 15–29 –vuotias, arviolta 87 000 nuorta, on työn ja koulutuksen ulkopuolella. Osa hetkellisesti, osa pysyvämmin. Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta tavoittaa vuosittain 43 000 nuorta. Tiedämme, että näiden nuorien on vaikea kokea itseään yhteiskunnan jäseniksi tai pikemminkin tulla nähdyksi osana yhteiskuntaa. Tässä blogissa Seinäjoen etsivä nuorisotyöntekijä Katariina Perälä avaa ajatuksiaan nuorten tilanteista, kohtaamisesta ja inhimillisyydestä.

Jokainen kohtaaminen voi olla alku uuteen

Tässä blogissa Inton juuri eläköitynyt kouluttaja ja työpajatoiminnan asiantuntija Susanna Palo pohtii työpajatoiminnan ydintä. Palon mukaan työpajatoiminnan vahvuus on sen kyky muuttua, muokata toimintaa ja palveluja vastaamaan ajankohtaisia sekä nuorten että yhteiskunnan tarpeita.

Se oli sitten siinä! Kiitos kaikille  

Tässä blogissa Inton juuri eläköitynyt työpajatoiminnan kouluttaja ja asiantuntija Susanna Palo kertaa vielä päättyneen Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksen toimintaa omasta näkökulmastaan. Sukella Susannan kanssa kouluttajan maailmaan!

MIELI vahvisti osaamiskeskuksessa ammattilaisten mielen taitoja

Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksen kausi päättyi maalis-huhtikuun vaihteessa. Jotta jotakin uutta voi aloittaa, on suljettava edelliset ovet – niin haikealta kuin se joskus tuntuukin.Tässä blogissa MIELI Suomen mielenterveys ry:n asiantuntija Katri Peräaho pohtii, mitä kaikkea oskessa saatiinkaan yhdessä aikaan.

”Kukaan ei synny vihaamaan”

Kuka on oikea suomalainen, ja milloin kaikki tähän maahan sitoutuneet nuoret saavat tuntea olevansa täällä vertaisia toisten kanssa? Vamos Helsingin etsivä nuorisotyöntekijä Tapio Koivu ottaa blogissa kantaa ihmisarvon kunnioittamisen ja vertaiseksi tunnustamisen puolesta. Olisiko jo aika lopettaa kummastelu ja alkaa elää aidosti yhdessä?

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry