Kategoria: Blogi

Laatumylläämistä Vantaan nuorten työpajatoiminnassa

Mitä on laadukas työpajatoiminta? Miten omaa toimintaa voi arvioida? Entä miten koko työyhteisö saadaan tähän mukaan? Vantaan kaupungin Työpajatoiminnan kehittämishankkeen projektipäällikkö Tuire Luostarinen kertoo, miten STL-mallin tarjoama itsearviointi nosti esille henkilöstön yhteisen tahtotilan ja kiteytti toiminnan vahvuudet ja kehittämiskohteet. Lue Vantaan laatumylläyksen kokemuksista!

Haluatko että joku maksaa eläkkeesi?

Etelä- Savon etsivän nuorisotyön, nuorten työpajatoiminnan ja esihenkilöiden yhteisessä kehittämispäivässä Pieksämäellä elokuun lopulla pohdittiin työyhteisön hyvinvointia ja vaikuttavuutta. Tässä blogissa on koottu yhteen Etelä- Savon etsivän nuorisotyön, nuorten työpajatoiminnan ja esihenkilöiden ajatuksia.

Itsearvioinnilla vahvuudet ja kehittämiskohteet esiin – Mäntsälän kokemuksia STL-mallista

Miten aloittaa oman organisaation laatutyö? Ja miten kaikki työyhteisön jäsenet saavat kehittämisessä äänensä kuuluviin? Tähän vastaa Inton tarjoama työpajoille räätälöity arviointityökalu: STL-malli. Se toimii hyvin myös askeleena kohti työpajatoiminnan laatumerkkiä. Lue Mäntsälän kunnan Starttivalmennuksen Anni Kuisman kokemuksia STL-itsearvioinnista ja innostu laatutyöstä!

Hei hyvinvointialue, tässä puhuvat etsivät ja valmentajat

Tässä tekstissä on koottuna yhteen kirjeitä, jotka kirjoitettiin Satakunnan työpajojen, etsivien ja esihenkilöiden verkostopäivässä 27. syyskuuta. Työmuotojen ammattilaiset olivat kutsuneet hyvinvointialueen edustajat paikalle tapaamiseen keskustelemaan alueen nuorten tilanteesta, mutta nämä jäivät pois tapaamisesta. Verkostopäivän väki kokosi viestinsä kirjeiksi ja kirjoitti Satakunnan Kansaan aiheesta yleisönosastokirjoituksen.

Näillä vinkeillä otat tekoälyn onnistuneesti käyttöön

Into ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimi kehittivät tiedontuotantoa Sitra Lab 6 -ohjelmassa Datalla parempia palveluita. Kokeiluhankkeemme nimi oli Tunne tilastot – syrjäytä syrjäytyminen. Kokeilun myötä tuotamme tekoälyn avulla entistä kattavammin tietoa etsivästä nuorisotyöstä ja työpajatoiminnasta. Into julkaisee kokeiluhankkeesta neliosaisen blogisarjan. Tässä neljännessä osassa kuvaamme, miten tekoälyä käytännössä käytetään.

Tietoon perustuvia havaintoja työpajatoiminnan onnistumisista ja haasteista

Into ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimi ovat olleet mukana Sitran järjestämässä ”Datalla parempia palveluita” -ohjelmassa, jossa kehitettiin palveluita tiedon avulla. Kokeilussa tuotimme ja tarjosimme entistä laajemmin tietoa työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön valtakunnallisten kyselyiden tuloksista. Sukellus tekoälyyn oli osa laajempaa yhteistä tiedontuotannon kehittämistyötä, joka jatkuu hankkeen jälkeen.

Tietoon perustuvia havaintoja etsivän nuorisotyön onnistumisista ja haasteista

Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimi ovat olleet mukana Sitran järjestämässä ”Datalla parempia palveluita” -ohjelmassa, jossa kehitetään palveluita tiedon avulla. Kokeilussa otimme tekoälyn käyttöömme ja analysoimme sen avulla aluehallintoviraston toteuttaman valtakunnallisen etsivän nuorisotyön kyselyn laajaa avovastausaineistoa. Kysely toteutetaan vuosittain etsivän nuorisotyön organisaatioille. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme kyselyn antia.

Into ja AVI kehittivät data-analyysia nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Into on ollut mukana Sitra Lab 6 -ohjelmassa Datalla parempia palveluita yhdessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimin kanssa. Kokeiluhankkeemme nimi oli Tunne tilastot – syrjäytä syrjäytyminen. Se on osa laajempaa tiedontuotannon kehittämistyötä. Kokeilun myötä tuotamme tekoälyn avulla entistä kattavammin tietoa etsivästä nuorisotyöstä ja työpajatoiminnasta. Into julkaisee kokeiluhankkeesta neliosaisen blogisarjan. Tässä ensimmäisessä osassa kuvaamme, mitä kokeilussa oikein tehtiin ja miksi.

Etsivän kanssa tunnen pystyväni mihin vaan – nuoren oma tarina Etelä-Pohjanmaalta

Etelä-Pohjanmaalla etsivän nuorisotyöntekijän kanssa useamman vuoden ajan toiminut Viivi kertoo, mikä merkitys pitkäjänteisellä avulla ja rinnallakulkevalla tuella on hänelle ollut. Etsivä on ollut monessa mukana, niin opiskeluiden, työelämän kuin arjen tyventenkin – joskus voimia ja toiveikkuutta kysyvillä – hetkillä, #yhdessänuortenpuolella!

Tiivistä yhteistyötä nuorten tukemiseksi – etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajat Hyriassa

Omilla tahoillaan etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajat ovat nuorten puolella – tämä on varmasti kaikille selvää jo aiemmista julkaisuista jos ei muuten! Mutta millä tavoin ne yhdistävät voimansa, ollen #yhdessänuortenpuolella kuten nuorisotyön viikon (7.-13.10.2024) teema kuuluu? Valmentaja, Uudenmaan alueellinen työpajakoordinaattori Tiivo Uuksulainen Hyriasta avaa, miten heillä puhalletaan yhteen hiileen.

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry