Jäätikkövaellus -lautapeli
Julkaisutyyppi: Menetelmät ja työkalut
Jäätikkövaellus-lautapeli on nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveyden vahvistamiseen tarkoitettu työväline.
Peli perustuu mielenterveystyössä käytettyyn toipumisorientaation viitekehykseen ja sen sisällöt on suunnattu erityisesti mielenterveyden ongelmia kokevien ja mielenterveyden häiriöitä sairastavien nuorten ja nuorten aikuisten parissa työskenteleville. Peli vahvistaa pelaajien mielenterveyden lukutaitoa tarjoten tietoa mielenterveyteen vaikuttavista tekijöistä, poistamalla mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa ja madaltaen kynnystä tuen vastaanottamiseen ja tarjoamiseen.
Pelin tavoitteena on päästä jäävuoren huipulle keräämällä erilaisia varustekortteja ja voimavaramerkkejä kysymyksiin / tehtäviin vastaamalla. Pelissä jäävuori kuvastaa pelaajan itsensä määrittelemää merkityksellistä ja hyvää elämää.
Peliä voi pelata 2–6 pelaajaa, sen kesto on n. 45–60 min. ja se on suunnattu yli 16-vuotiaille, sillä pelin kysymykset voivat olla vaikeita nuoremmille. Se toimii sekä ryhmissä (tutustuminen, ryhmäytyminen, luottamus), että yksilötyössä (tutustuminen, luottamus, työskentelyn tavoitteiden asettaminen).
Peli sisältää pelilaudan, 225 kysymys- tai tehtäväkorttia, 12 tietokorttia, kolme pelihahmoa, jäävuoren, 80 voimavaramerkkiä ja nopan.
Jäätikkövaellus -lautapeli on kehitetty Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksessa (MIELI Suomen Mielenterveys ry) ja se on tilattavissa maksua vastaan MIELI ry:n sivuilta.
Huom! NUOLI nuori mieli työelämässä -hankkeen osallistujilla on mahdollisuus saada materiaali maksutta käyttöön. Ota yhteys emmi.paananen@intory.fi