Satakunnasta ponnistaa mielenilmaus, Into on paikalla
Satakunnan etsivän nuorisotyön ammattilaiset organisoivat mielenilmauksen eduskuntatalon edustalle 22. marraskuuta kello 13-15. Into on paikalla mielenilmauksessa, mutta ei vastaa tapahtuman järjestelyistä. Mielenilmauksella vastustetaan etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan rahoitusleikkauksia.
Into — etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry osallistuu Satakunnan etsivän nuorisotyön työntekijöiden organisoimaan, etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan rahoitusleikkauksia vastustavaan mielenilmaukseen. Mielenilmaus järjestetään eduskuntatalon edessä keskiviikkona 22.11. kello 13-15.
Järjestäjät ovat kutsuneet koko Suomen etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan ammattilaiset sekä mahdollisuuksien mukaan nuoret mukaan tapahtumaan. Into on paikalla tukemassa ammattilaisten vaikuttamistyötä, vaikka ei järjestä tilaisuutta.
Kun kenttämme ammattilaiset nousevat vaatimaan työlleen ansaitsemaansa huomiota, kuuluu Inton olla paikalla. Jokaisella on vapaus ilmaista mielipiteensä poliittisista päätöksistä.
Inton toiminnanjohtaja Timo Kontio
Intolaiset jakavat paikan päällä mielenilmaukseen osallistuville lämmintä juotavaa ja tarjoavat mielenilmausta seuraamaan saapuneille tietoa etsivästä nuorisotyöstä ja työpajatoiminnasta.
Sosiaalisessa mediassa kampanjointia voi seurata hakemalla #AinaNuorenPuolella #TätäOnEtsiväNuorisotyö #TätäOnTyöpajatoiminta
Mielenilmauksesta saa lisätietoja Satakunnan etsivän nuorisotyön koordinaattorilta Tiia Laineelta: tiia.laine@kokemaki.fi, p. 040 488 6169
Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n osalta mielenilmausta kommentoi toiminnanjohtaja Timo Kontio, timo.kontio@intory.fi, p. 040 760 1778
Leikkaus vie tuen noin 6000 nuorelta
Etsivään nuorisotyöhön kohdennetaan ensi vuoden budjetissa 13 miljoonaa euroa. Vuonna 2023 aluehallintovirastot myönsivät etsivään nuorisotyöhön yhteensä 15,3 miljoonaa euroa, joten rahoitus vähenee käytännössä 2,3 miljoonaa euroa.
Rahoituksen heikkeneminen vaarantaa laadukkaan palvelun järjestämisen. Leikkaus merkitsisi noin 4000 nuoren saaman tuen lakkaamista. Into vaatii, että etsivän nuorisotyön perusrahoitus on nostettava 18 miljoonaan euroon.
Nuorten työpajatoimintaan kohdennetaan ensi vuonna 14 miljoonaa euroa. Vuonna 2023 aluehallintovirastot myönsivät nuorten työpajoille yhteensä 16,3 miljoonaa euroa, joten kyse on myös työpajatoiminnan kohdalla 2,3 miljoonan euron leikkauksesta.
Rahoituksen väheneminen heikentää työpajojen toimintaedellytyksiä. Leikkaus johtaisi noin kahden tuhannen nuoren jäämistä palvelun ulkopuolelle. Into vaatii, että työpajatoiminnan perusrahoitus on nostettava pysyvästi vähintään 18 miljoonaan euroon.
Uutena kokonaisuutena etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan kanssa samaan rahoitusmomenttiin on tullut koulu- ja oppilaitosnuorisotyö. Kyse on ennaltaehkäisevästä ja yhteisöjä tukevasta työstä, joka lisää opetushenkilökunnan mahdollisuuksia keskittyä ydintehtäväänsä. Ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lisätä kehitystavoitteita, mikäli se samaan aikaan näivettää jo todennetusti vaikuttavia toimintamuotoja.