Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta kulkevat nuorten rinnalla haastavina aikoina
Yli vuoden jatkunut koronapandemia on lisännyt nuorten mielenterveysongelmia, yksinäisyyttä ja taloudellisia ongelmia. Monelle nuorelle yhteys etsivään nuorisotyöntekijään tai työpajan valmentajaan on ollut tärkeä sosiaalinen kontakti pandemian keskellä. #INTO21-tapahtuma kokoaa 14.-15.4. 450 vaativaa ohjaustyötä tekevää nuorisotyön ammattilaista jakamaan kokemuksia poikkeuksellisesta vuodesta.
Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta tavoittivat viime vuonna lähes 33 000 nuorta. Normaalioloissa fyysisesti järjestettävää toimintaa on pystytty tarjoamaan korona-aikana myös verkossa.
– Nuorten työpajoilla ja etsivässä nuorisotyössä on kohdattu nuoria niin verkossa kuin lähipalveluissa. Nuorilta saadun palautteen mukaan kasvokkaista kohtaamista on kuitenkin vaikea korvata. Kuten eräs nuori sanoi, mä haluaisin tavata välillä oikeita ihmisiä. Onneksi etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajat ovat voineet tarjota poikkeusaikanakin näitä ihan oikeita ihmisiä nuorten rinnalle uudenlaiseen arkeen, kuvailee nuorten palveluiden toimialapäällikkö Marjaana Salmi Hyria säätiöstä.
Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry on seurannut nuorten tilannetta pandemia-aikana
̶ Teimme nuorille kyselyn pandemian ensimmäisenä keväänä ja jo tuolloin nuoret kertoivat, että epidemiasta on seurannut ahdistusta, yksinäisyyttä ja mielenterveysongelmia, kertoo Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n toiminnanjohtaja Herttaliisa Tuure.
Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ovat nuorten mielestä onnistuneet vastaamaan kokonaisvaltaisesti heidän tarpeisiinsa. Yli 90 % kokee hyötyneensä palveluista saamastaan tuesta.
450 kohdennetun nuorisotyön ammattilaista kokoontuu jakamaan kokemuksia poikkeuksellisesta vuodesta
Pandemia haastaa tukea tarvitsevien palveluja ja niissä työskenteleviä. #INTO21-tapahtuma kokoaa 14.-15.4. 450 vaativaa ohjaustyötä tekevää nuorisotyön ammattilaista jakamaan kokemuksia poikkeuksellisesta vuodesta verkkotapahtumaan. Tapahtuman pääpuhujia ovat Jenni Janakka, Emilia Kujala, Petri Rajaniemi, Christoffer Strandberg ja Suvi Uski. Tapahtuman teemoja ovat oman työn merkityksellisyys sekä intohimon ja luovuuden yhteys hyvinvointiin. Rinnakkaisseminaarit kokoavat etsivän nuorisotyön ja työpajojen ammattilaiset pohtimaan, miten etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta voivat osaltaan vastata nuorten mielenterveysongelmien yleistymiseen, sote-uudistukseen, oppivelvollisuuden laajentamiseen sekä ääriliikkeiden ja radikalisoitumisen herättämiin huoliin.
Lisätietoja:
Anna Kapanen, viestintäpäällikkö, Into — etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry, p. 045 138 9697, anna.kapanen@intory.fi
Seuraa ja osallistu keskusteluun Twitterissä tunnisteella #INTO21.
Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry edustaa yli 270 työpajaa sekä yli 550 etsivää nuorisotyöntekijää Suomessa. Kaikkiaan etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla työskentelee yli 2500 ammattilaista. Etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan osallistuu vuosittain yli 47 000 nuorta ja aikuista.