Kun nuori siirtyy työelämään – materiaaleja ja koulutusta työpaikoille ja ohjaustyön tueksi

Hanki maksuttomat materiaalit ja uusia näkökulmia nuorten, työuran alussa olevien henkilöiden tukemiseen!

Miksi nuorten tukeminen työelämässä on tärkeää?

  1. Sosiaalisesti vahvistava esihenkilötyö sitouttaa työyhteisöön, tukee ammatillista kasvua sekä ehkäisee sairauspoissaoloja. Ilman tukea nuori työntekijä voi kokea yksinäisyyttä, uupua tai jopa vaihtaa työpaikkaa. Työelämään kiinnittyminen vaatii aikaa ja ponnistelua samaan aikaan, kun elämässä tapahtuu nuoruuteen liittyviä suuriakin muutoksia.
  2. Johtamisella on suuri vaikutus siihen, millaiseksi nuoren työntekijän ensimmäiset kokemukset työelämästä muodostuvat. Nuorista työntekijöistä huolehtiminen lisää työnantajan houkuttelevuutta, toimii pitovoimatekijänä ja lisää työnantajan yhteiskuntavastuullisuutta.
  3. Hyvä ohjaus nivelvaiheissa helpottaa nuoren siirtymää ja kiinnittymistä työelämään sekä tukee työnantajien kykyä vastaanottaa nuoria työntekijöitä. Oppilaitokset ja aikuisten työpajat hyötyvät sosiaalisen vahvistamisen työotteesta työelämäohjauksessa.

Mitä saat käyttösi?

  • Helppokäyttöinen alusta, jossa tietoa sosiaalisesta vahvistamisesta, nuorten tuentarpeista ja tukemisesta
  • Tallenteita sekä materiaaleja, myös fyysisiä materiaaleja työpaikalle toimitettuna maksutta
  • Verkostoitumismahdollisuus muiden osallistujien kanssa
  • Asiantuntijan tuki ja vinkit työkalupakin käyttöön

Voit tutustua sosiaalisen vahvistamisen materiaalien sähköisiin versioihin materiaalipankissamme. Huomioithan, että tallenteet eivät löydy materiaalipankista.

Heräsikö mielenkiinto? Ota yhteyttä sosiaalisen vahvistamisen asiantuntijaan!

Sosiaalinen vahvistaminen on tehokkaaksi todettu työote!

Se on nuorisotyön ammattilaisten keskuudessa kehittynyt työskentelytapa, joka perustuu luottamukseen, rinnalla kulkemiseen ja yhteisöllisyyteen. Työotteen taustalla on ajatus siitä, että nuoren itsetuntemusta, sosiaalisia taitoja, arjenhallintaa ja työelämävalmiuksia vahvistamalla luodaan kestävä pohja hyvinvoinnille sekä osallistumiselle mm. koulutukseen ja työelämään.  

Sosiaalinen vahvistaminen ei ole yksittäinen menetelmä. Se on kohtaamisen ja yhdessä tekemisen tapa, jonka tueksi on syntynyt laaja valikoima materiaaleja. Intolla on vankka kokemus sosiaalisen vahvistamisen ammattilaisten kouluttamisesta, materiaalien ja työkalujen kehittämisestä sekä vaikutustiedon keräämisestä. Nuoli – nuori mieli työyhteisössä -hankkeen kautta tarjoamme materiaaleja ja koulutuksia esihenkilöille ja työelämäohjausta tekeville.  

Onko työpaikallanne jo Hyvän mielen työpaikka® -merkki?

NUOLI-hanke tarjoaa mahdollisuuden hakea merkkiä ja saada maksuttomasti tukea merkkiprosessin käynnistämiseen. Merkkiprosessi ohjaa työyhteisöjä kehittämään käytäntöjään mieliystävällisiksi sekä tukee mielenterveyden edistämistä työpaikoilla. Merkkiä ylläpitää hankekumppanimme MIELI Suomen mielenterveys ry.

Nuoli – nuori mieli työyhteisössä -hanke liittyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan, jolla tuetaan hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Ohjelman rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä (Next Generation EU) ja rahoituksen on myöntänyt sosiaali- ja terveysministeriö osana RRP5-pakettia. 

Hanketyön tavoitteena on vahvistaa työyhteisöiden ja esihenkilöiden kykyä vastaanottaa ja tukea nuoria, työuran alussa olevia henkilöitä sekä vahvistaa työyhteisöjen mieliystävällisyyttä. Hankkeen toteuttavat Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry sekä MIELI Suomen mielenterveys ry. 

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry