Inton koulutukset
Inton asiantuntijat kouluttavat etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan ammattilaisia.
Lisäksi Inton verkkokoulutusalustalta (Claned) löydät etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan ammattilaisille suunnattuja koulutuksia, jotka voi suorittaa omaan tahtiin. Jatkuvasti tarjolla olevat ja itsenäisesti tehtävät kokonaisuudet löydät täältä.
Täältä tullaan etsivä nuorisotyö! -verkkokurssi (2op)
Perehdyttävässä koulutuksessa tutustutaan etsivän nuorisotyöntekijän työrooliin, työotetteeseen sekä työmuodon arvoihin ja tavoitetteisiin. Perehdyttävä koulutus tukee perehtymistä käytännön työhön ja monipuoliseen arkeen, samalla myös ammatti-identiteettiin sekä laajaan etsiväyhteisöön.
Kyseessä on etsivään nuorisotyöhön perehtyville, alle 6kk työssä olleille tarkoitettu valtakunnallinen verkkoperehdytys. Koulutukseen sisältyy aloitus- ja lopetustapaamiset Zoomissa sekä tapaamisten väliin jäävä noin 5 viikon itseopiskelujakso Inton verkkokoulutusalustalla. Itseopiskelu pitää sisällään kiinnostavia työn tärkeimpiin kysymyksiin pureutuvia tallenteita sekä erilaisia tehtäviä. Perehdytys on koulutuksellinen ja tukee esihenkilön, organisaation sekä alueellisen koordinaattorin perehdytystä.
Koulutuksessa saat tietoa seuraavista teemoista: Etsivä nuorisotyö, nuorisotyö, etsivä työote, arvot ja periaatteet, työn tavoite, kasvatus, sosiaalinen vahvistaminen, työntekijän rooli, työmuodot ja menetelmät, työn rakenteet, tiedon tuottaminen ja vaikuttaminen, monialainen yhteistyö, työhyvinvointi.
Työpajatoiminnan ABC -verkkokurssi (2op)
Verkkokurssi on suunnattu työ- ja yksilövalmentajille. Perehdyt työpajatoimintaan ja sen peruskäsitteisiin. Tutustut työpajatoiminnan historiaan ja näet, miten työpajatoiminta sijoittuu palvelujärjestelmään. Opit tunnistamaan valmennuksen tasoja ja palvelumuotoja sekä niihin kuuluvia valmennusmenetelmiä. Kurssilla painottuu tavoitteellinen ja suunnitelmallinen valmennus, jonka edellytyksenä on valmennusprosessin tunteminen ja arvioinnin sijoittaminen osaksi työpajan toimintaa. Kurssilla opit ehkäisevän päihdetyön ja mielenterveyden tukemisen osuuden työpajatyössä ja saat vinkkejä puheeksi ottamisen menetelmiin. Tunnistat myös verkostotyön merkityksen valmennustyössä ja oman roolisi monialaisessa yhteistyössä.
Kurssin jälkeen osaat kertoa oman työpajasi sisällöstä, sen perustehtävästä ja toimintamuodoista. Osassa tehtävistä pääset vertailemaan muiden tuottamia sisältöjä omiisi ja opit uusia valmennusmenetelmiä. Kurssitehtävässä pääset myös tutustumaan toiseen työpajaan joko livenä tai etänä, jolloin näkemyksesi työpajatoiminnasta laajenee entisestää. Kurssilla olet tutustunut lähettäviin tahoihin ja haastatellut verkostostasi valitsemaasi tahoa sekä tehnyt verkostokartan oman työpajasi yhteistyökumppaneista.
Kurssin jälkeen olet työpajatoiminnan ammattilainen, valmentaja, joka osaa kertoa omasta työstään ja työpajatoiminnan tavoitteista. Tärkeimpänä kaikesta pystyt tukemaan valmentautujia kohti heidän valitsemiaan tavoitteita. Kurssista saat todistuksen, kun olet suorittanut moduuleihin liittyvät tehtävät.
-
Katja Uustalo
Asiantuntija: koulutukset, tapahtumat ja verkostot