Ajankohtaista

  • Verstaalla olo on tuonut kaivattua rutiinia elämääni

    Julkaistu:

    Mitä nuoret ajattelevat arjesta ja arjenhallinnasta? Millainen merkitys työpajatoiminnalla on nuorten arjessa? Joensuun Nuorisoverstas ry:n nuoret kertovat kokemuksistaan arjenhallinnasta ja siitä, miten työpajalla olo auttanut heitä arjen asioissa.

    Lue uutinen ”Verstaalla olo on tuonut kaivattua rutiinia elämääni”

  • Uusi kasvo Intossa

    Julkaistu:

    Intossa aloitti helmikuun alussa uusi kasvo, Tarja-Liisa Riipinen. Tarja-Liisa aloitti työpajatoiminnan alueellisen työn asiantuntijan tehtävissä. Hän toimii Anne Välimaan työvapaan sijaisena 1.2.2022-31.12.2023 välisen ajan. Tarja-Liisan tehtäviin kuuluu työpajatoiminnan alueellisen työn valtakunnallinen koordinaatio, kehittäminen ja tuki sekä työpajojen alueellisten verkostojen toiminnan kehittäminen yhteistyössä alueellisten koordinaattoreiden kanssa. Intossa Tarja-Liisa toimii Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksessa, joka kehittää valtakunnallisesti etsivää … Jatkuu

    Lue uutinen ”Uusi kasvo Intossa”

  • Arjen haasteita rikkomassa vai ratkaisemassa?

    Julkaistu:

    Millaisia ovat nuorten arjenhallinnan haasteet ja miten ne voidaan ratkaista, oikeasti? Ohjaamojen psykososiaalista tukea kehittävän Onni-tiimin vetäjä Hanna-Kaisa Kostet kuvaa nuorten arjen haasteiden ja sen parissa tehtävän työn todellisuutta. Kirjoitus avaa Inton sosiaalisen vahvistamisen teemavuoden blogisarjan, jossa kirjoittajat valtakunnalliselta ja paikalliselta tasolta pohtivat sosiaalista vahvistamista sen eri osa-alueiden näkökulmasta.

    Lue uutinen ”Arjen haasteita rikkomassa vai ratkaisemassa?”

  • Var hittas motivation?

    Julkaistu:

    Vad motiverar och inspirerar oss? I sin bloggtext reflekterar ULA-koordinator Daniel Åkermark kring frågan och är även inne på vad man ska göra om man känner att det är svårt att komma igång. Daniel jobbar på Resurscentret Föregångarna.

    Lue uutinen ”Var hittas motivation?”

  • Salossa sutinaa Kelan kanssa

    Julkaistu:

    Onko toimiva yhteistyö viranomaisten kanssa rakettitiedettä? Ei ainakaan Salossa, jossa Salon etsivä nuorisotyö ja Kela ovat rakentaneet onnistuneesti nuorten näköistä yhteistyötä. Miten Salossa onnistuttiin pääsemään yhteistyön kultasuoneen käsiksi? Etsivä nuorisotyöntekijä Miika Sandberg kertoo, mistä kaikki lähti ja missä ollaan nyt.

    Lue uutinen ”Salossa sutinaa Kelan kanssa”

  • Into: oppivelvollisuuslain muutokset kannatettavia ja kirkastavat eri toimijoiden rooleja

    Julkaistu:

    Into lausui 3.2.2022 muutoksista oppivelvollisuuslakiin opetus- ja kulttuuriministeriölle. Muutokset oppivelvollisuuslakiin ovat kannatettavia ja kirkastavat eri toimijoiden rooleja. Oppivelvollisuuden suorittamisen jatkaminen lasten perusopetuksessa Oppivelvollisuuslakia ollaan muuttamassa siten, että 17 vuotta täyttänyt voi jatkaa oppivelvollisuuden suorittamista myös lasten perusopetuksessa. Into pitää tätä kannatettavana muutoksena. On hyvä pitää lähtökohtana, että pääsääntöisesti 17 ikävuoden täyttymisen jälkeen oppivelvollisuutta suoritettaisiin aikuisten … Jatkuu

    Lue uutinen ”Into: oppivelvollisuuslain muutokset kannatettavia ja kirkastavat eri toimijoiden rooleja”

  • Miltä monialainen yhteistyö näyttää etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan silmin?

    Julkaistu:

    Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskuksen uusin raportti (Mirja Määttä, XAMK/Juvenia ja Miikka Piiroinen, Into) tarkastelee nuorten palvelujen monialaista yhteistyötä, sen hyötyjä ja haasteita erityisesti etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan näkökulmista.

    Lue uutinen ”Miltä monialainen yhteistyö näyttää etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan silmin?”

  • Espoossa etsivä nuorisotyö tulee kotiin – yhdessä muiden ammattilaisten kanssa

    Julkaistu:

    Kuinka luonnistuvat suuressa kaupungissa etsivän nuorisotyön kotikäynnit yhdessä muiden ammattilaisten kanssa? Espoossa yhteistyöhön on saatu uutta puhtia ja joskus jossakin ehkä mahdottomanakin pidetty on tullut mahdolliseksi, kun kotiin vietävän työn hanke on hitsannut toisilleen tärkeät toimijat yhteen. Miten kaikki on käynyt ja mitä siellä nyt tehdään? Etsivä nuorisotyöntekijä Herkko Himmelä kertoo, missä mennään Espoossa.

    Lue uutinen ”Espoossa etsivä nuorisotyö tulee kotiin – yhdessä muiden ammattilaisten kanssa”

  • Minun arkipäiväni

    Julkaistu:

    Millaista on nuorten arki? Miten etsivä nuorisotyö tukee nuoria arjenhallinnassa? Kainuulainen nuori kertoo omasta arkipäivästään ja pohtii, millainen merkitys etsivällä nuorisotyöntekijällä on hänen arjessaan.

    Lue uutinen ”Minun arkipäiväni”

  • Into: Jatkuvan oppimisen sanastosta uupuu vielä keskeisiä käsitteitä

    Julkaistu:

    Into lausui 21.1.2022 opetus- ja kulttuuriministeriölle ja työ- ja elinkeinoministeriölle Jatkuvan oppimisen sanaston luonnoksesta (VN/32564/2021). Toteamme, että sanaston käsitekaaviot ja määritelmätekstit ovat sinänsä kirkkaita. Suhtaudumme kuitenkin kriittisesti siihen, että luonnos on nyt koostettu lähinnä tutkintotavoitteisen koulutuksen ja työllisyydenhoidon näkökulmista. Sanasto tulee pitkälti sivuuttaneeksi niiden ulkopuolella – välityömarkkinoilla, sosiaalisesti vahvistavassa ja kuntouttavassa toiminnassa – tapahtuvan oppimisen, … Jatkuu

    Lue uutinen ”Into: Jatkuvan oppimisen sanastosta uupuu vielä keskeisiä käsitteitä”

  • Raportti: etsivän nuorisotyön ja työpajatoimijoiden kokemuksia kuntakokeiluista

    Julkaistu:

    Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät viime vuoden maaliskuussa. Niiden tavoitteena on kehittää palveluja ja edistää työllistymistä. Kuntakokeilut vaikuttavat myös etsivän nuorisotyön ja työpajojen toimintaan sekä niiden kohderyhmien, nuorten ja valmentautujien, arkeen. Etsivät nuorisotyöntekijät ja työpajatoimijat näkevät nuorten ja valmentautujien rinnalla kulkiessaan, miten heidän asiakkaidensa palvelut kuntakokeiluissa käytännössä toimivat. Millaisia kehittämistarpeita nähdään? Entä millaisia hyviä käytäntöjä on jo löydetty?

    Lue uutinen ”Raportti: etsivän nuorisotyön ja työpajatoimijoiden kokemuksia kuntakokeiluista”

  • Miten hyvinvointialueilla huomioidaan heikossa työmarkkina-asemassa olevat? Sammuttaako viimeinen valot?

    Julkaistu:

    Sote-uudistuksen yhteydessä perustetaan 21 hyvinvointialuetta ja niille siirretään kunnista vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä. Hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, jonka jäsenet valitaan aluevaaleilla 23.1.2022. Ensimmäisillä aluevaltuustoilla on tärkeä tehtävä – laatia suuntaviivat hyvinvointialueelle ja sen palveluille. Millainen palveluverkko halutaan rakentaa? Parik-säätiön Pasi Hedman ja Miia Pauna nostavat esille kolmannen sektorin roolin heikossa työmarkkina-asemassa olevien tukemisessa.

    Lue uutinen ”Miten hyvinvointialueilla huomioidaan heikossa työmarkkina-asemassa olevat? Sammuttaako viimeinen valot?”

  • Kurkistus etsivään nuorisotyöhön ja opiskelijahuoltoon amiksen seinien sisällä

    Julkaistu:

    Valkeakosken ammattiopisto, kotoisammin VAAO, sai ensimmäisenä oppilaitoksena Pirkanmaalla oman sataprosenttisen etsivän nuorisotyöntekijän riveihinsä helmikuussa 2021. Ensimmäinen kausi mentiin niin kutsutulla koronarahalla, ja nyt työ on vakiinnutettu AVI:lta vuosittain haettavalla avustuksella. Valkeakosken ammattiopiston etsivä nuorisotyöntekijä Sanni Soittila avaa etsivän nuorisotyön ja opiskelijahuollon yhteistyötä ja nuorten palvelujen kehittämisnäkymiä.

    Lue uutinen ”Kurkistus etsivään nuorisotyöhön ja opiskelijahuoltoon amiksen seinien sisällä”

  • Pitkäaikaistyöttömät uudistusten uhreina

    Julkaistu:

    Sote-uudistuksessa vähemmälle huomiolle jäänyt asia on kuntouttavan työtoiminnan siirtyminen kunnilta hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle. Mäntyharjulla työpaja on ollut rajapintapalvelu, jossa olemme yhdistäneet sosiaalihuoltolain mukaisen sosiaalipalvelun ja työttömyysturvalain mukaisen työllistymistä edistävän toiminnan. Mäntyharjun aikuisten työpajatoiminta on ollut perustamisesta lähtien tiivis osa kunnan työllisyydenhoitoa. Kuntouttavan työtoiminnan moniammatillinen ohjaus on sekä tukenut ja ylläpitänyt asiakkaiden työkuntoa, että ohjannut asiakasta aktiivisesti löytämään eteenpäin suuntaava, parhaimmassa tapauksessa työllistymiseen johtava polku. Mäntyharjun kunnan työllisyyskoordinaattori Virpi Maaranen valottaa sote-uudistuksen vaikutuksia.

    Lue uutinen ”Pitkäaikaistyöttömät uudistusten uhreina”

  • Kutsu Into kylään

    Julkaistu:

    Siitä on pitkä aika kun viimeksi nähtiin! Kutsuisitteko meidät kylään? Into kiertää etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan organisaatioita kevään 2022 aikana. Lähdemme matkaan 2-3 asiantuntijan voimin kutsun käydessä ja yhdistelemme vierailupäivään vähintään kaksi kohdetta. Kutsu meidät kylään 14.1.2022 mennessä, aikataulutamme ensimmäiset vierailut heti joululomien jälkeen tammikuussa. Toivottavasti näemme pian! https://link.webropolsurveys.com/S/B05C09D1E8364BF7

    Lue uutinen ”Kutsu Into kylään”

  • Into rekrytoi alueellisen työn asiantuntijan

    Julkaistu:

    Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry rekrytoi asiantuntijan Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskukseen

    Lue uutinen ”Into rekrytoi alueellisen työn asiantuntijan”

  • Into: Pohjoismainen työvoimapalveluiden malli: työnhakuvelvollisuuden sijaan tarvelähtöisiä palveluja

    Julkaistu:

    Into oli 18.11. eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan kuultavana ns. pohjoismaisesta työvoimapalveluiden mallista. TE-palveluiden henkilöstöresurssien ja työnhakijoiden henkilökohtaisen palvelun lisääminen on tarpeen. Työnhakuvelvollisuuden sijaan olennaista olisi panostaa ohjauksellisiin TE-palveluihin sekä tarvelähtöisiin valmennus-, kuntoutus- ja työllistämispalveluihin.

    Lue uutinen ”Into: Pohjoismainen työvoimapalveluiden malli: työnhakuvelvollisuuden sijaan tarvelähtöisiä palveluja”

  • Ei mitkään turhat vaalit

    Julkaistu:

    Sote-uudistus on edennyt nyt vihdoin siihen pisteeseen, että eri tahot valmistelevat aluevaaleihin vaikuttamistyön teemoja, ehdokkaita nimetään ja väliaikaishallinto valmistelee vuonna 2023 tapahtuvaa isoa järjestämisvastuiden siirtoa. Uudistus on kuitenkin ollut puheenaiheena niin pitkään, että mielenkiinto sen sisältöön on uhkaavasti hiipumassa. Nyt on kuitenkin käsillä historialliset vaalit, kahdestakin näkökulmasta: ensimmäiset hyvinvointialueiden valtuutetut valitaan ja ennen kaikkea nämä valtuutetut rakentavat perustan hyvinvointialueiden toiminnalle.

    Lue uutinen ”Ei mitkään turhat vaalit”

  • Työpajat tukevat nuoria opiskeluissa laajentuneen oppivelvollisuuden aikana

    Julkaistu:

    Oppivelvollisuuden laajentaminen tarjoaa työpajoille mahdollisuuden toimia koulutuksen järjestäjän vaihtoehtoisena oppimisympäristönä. Myös uusi tutkintoon valmentava koulutus tuo työpajoille uusia yhteistyömahdollisuuksia. 24.11. verkossa järjestettävä Synergiaseminaari kokoaa yli 150 työpajojen ja koulutuksen järjestäjän edustajaa vahvistamaan yhteistyötään.

    Lue uutinen ”Työpajat tukevat nuoria opiskeluissa laajentuneen oppivelvollisuuden aikana”

  • Oppivelvollisuuden laajentuminen toi velvollisuuden, mutta toteutuuko oikeus opiskeluun kaikkien nuorten kohdalla?

    Julkaistu:

    Olemme nyt eläneet joitakin kuukausia laajentuneen oppivelvollisuuden aikaa. Marraskuun taitteessa alkaa olla aika tehdä ensimmäisiä koulutuspaikan osoittamisia, jos nuorelle ei ole sopivaa opiskelupaikkaa muuten löytynyt. Lahdessa asuinkunnan vastuuviranomainen on oppivelvollisuuden tuen suunnittelija, joka toimii meillä nuorisopalveluissa Nuorten tukipalveluissa. Olemme siis päässeet aitiopaikalta kokemaan oppivelvollisuusasiaa. Palvelupäällikkö Jaana Lehtinen Lahden nuorisopalveluista avaa kokemuksia oppivelvollisuuden laajentamisen käytännöistä.

    Lue uutinen ”Oppivelvollisuuden laajentuminen toi velvollisuuden, mutta toteutuuko oikeus opiskeluun kaikkien nuorten kohdalla?”

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry