Ajankohtaista

  • Laatumylläämistä Vantaan nuorten työpajatoiminnassa

    Julkaistu:

    Mitä on laadukas työpajatoiminta? Miten omaa toimintaa voi arvioida? Entä miten koko työyhteisö saadaan tähän mukaan? Vantaan kaupungin Työpajatoiminnan kehittämishankkeen projektipäällikkö Tuire Luostarinen kertoo, miten STL-mallin tarjoama itsearviointi nosti esille henkilöstön yhteisen tahtotilan ja kiteytti toiminnan vahvuudet ja kehittämiskohteet. Lue Vantaan laatumylläyksen kokemuksista!

    Lue uutinen ”Laatumylläämistä Vantaan nuorten työpajatoiminnassa”

  • Haluatko että joku maksaa eläkkeesi?

    Julkaistu:

    Etelä- Savon etsivän nuorisotyön, nuorten työpajatoiminnan ja esihenkilöiden yhteisessä kehittämispäivässä Pieksämäellä elokuun lopulla pohdittiin työyhteisön hyvinvointia ja vaikuttavuutta. Tässä blogissa on koottu yhteen Etelä- Savon etsivän nuorisotyön, nuorten työpajatoiminnan ja esihenkilöiden ajatuksia.

    Lue uutinen ”Haluatko että joku maksaa eläkkeesi?”

  • Tämä toimii: Yhteistyöllä työelämä tutuksi 

    Julkaistu:

    Tässä blogissa Hämeenkyrön kunnan etsivät nuorisotyöntekijät Samuli Kaukonen ja Reeta Eloranta sekä starttivalmentajat Maija-Reetta Vuolle ja Lauri Virtanen kuvaavat oman paikkakuntansa tapaa tehdä yhteistyötä perusopetuksen kanssa. 

    Lue uutinen ”Tämä toimii: Yhteistyöllä työelämä tutuksi ”

  • Itsearvioinnilla vahvuudet ja kehittämiskohteet esiin – Mäntsälän kokemuksia STL-mallista

    Julkaistu:

    Miten aloittaa oman organisaation laatutyö? Ja miten kaikki työyhteisön jäsenet saavat kehittämisessä äänensä kuuluviin? Tähän vastaa Inton tarjoama työpajoille räätälöity arviointityökalu: STL-malli. Se toimii hyvin myös askeleena kohti työpajatoiminnan laatumerkkiä. Lue Mäntsälän kunnan Starttivalmennuksen Anni Kuisman kokemuksia STL-itsearvioinnista ja innostu laatutyöstä!

    Lue uutinen ”Itsearvioinnilla vahvuudet ja kehittämiskohteet esiin – Mäntsälän kokemuksia STL-mallista”

  • Hei hyvinvointialue, tässä puhuvat etsivät ja valmentajat

    Julkaistu:

    Tässä tekstissä on koottuna yhteen kirjeitä, jotka kirjoitettiin Satakunnan työpajojen, etsivien ja esihenkilöiden verkostopäivässä 27. syyskuuta. Työmuotojen ammattilaiset olivat kutsuneet hyvinvointialueen edustajat paikalle tapaamiseen keskustelemaan alueen nuorten tilanteesta, mutta nämä jäivät pois tapaamisesta. Verkostopäivän väki kokosi viestinsä kirjeiksi ja kirjoitti Satakunnan Kansaan aiheesta yleisönosastokirjoituksen.

    Lue uutinen ”Hei hyvinvointialue, tässä puhuvat etsivät ja valmentajat”

  • Näillä vinkeillä otat tekoälyn onnistuneesti käyttöön

    Julkaistu:

    Into ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimi kehittivät tiedontuotantoa Sitra Lab 6 -ohjelmassa Datalla parempia palveluita. Kokeiluhankkeemme nimi oli Tunne tilastot – syrjäytä syrjäytyminen. Kokeilun myötä tuotamme tekoälyn avulla entistä kattavammin tietoa etsivästä nuorisotyöstä ja työpajatoiminnasta. Into julkaisee kokeiluhankkeesta neliosaisen blogisarjan. Tässä neljännessä osassa kuvaamme, miten tekoälyä käytännössä käytetään.

    Lue uutinen ”Näillä vinkeillä otat tekoälyn onnistuneesti käyttöön”

  • Kansanedustaja Mika Poutala tutustui nuorten työpajatoimintaan Edistiassa

    Julkaistu:

    Espoolainen kansanedustaja Mika Poutala pääsi maanantaina 14. lokakuuta tutustumaan nuorten työpajatoimintaan omassa kotikaupungissaan Edistian työllisyyspalveluiden vieraana. Mukana tilaisuudessa oli myös Espoon etsivän nuorisotyön sekä Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n edustajia. Tässä uutisessa Edistian Riikka Koskela kirjoittaa tarkemmin vierailusta.

    Lue uutinen ”Kansanedustaja Mika Poutala tutustui nuorten työpajatoimintaan Edistiassa”

  • Tietoon perustuvia havaintoja työpajatoiminnan onnistumisista ja haasteista

    Julkaistu:

    Into ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimi ovat olleet mukana Sitran järjestämässä "Datalla parempia palveluita" -ohjelmassa, jossa kehitettiin palveluita tiedon avulla. Kokeilussa tuotimme ja tarjosimme entistä laajemmin tietoa työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön valtakunnallisten kyselyiden tuloksista. Sukellus tekoälyyn oli osa laajempaa yhteistä tiedontuotannon kehittämistyötä, joka jatkuu hankkeen jälkeen.

    Lue uutinen ”Tietoon perustuvia havaintoja työpajatoiminnan onnistumisista ja haasteista”

  • Tietoon perustuvia havaintoja etsivän nuorisotyön onnistumisista ja haasteista

    Julkaistu:

    Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimi ovat olleet mukana Sitran järjestämässä "Datalla parempia palveluita" -ohjelmassa, jossa kehitetään palveluita tiedon avulla. Kokeilussa otimme tekoälyn käyttöömme ja analysoimme sen avulla aluehallintoviraston toteuttaman valtakunnallisen etsivän nuorisotyön kyselyn laajaa avovastausaineistoa. Kysely toteutetaan vuosittain etsivän nuorisotyön organisaatioille. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme kyselyn antia.

    Lue uutinen ”Tietoon perustuvia havaintoja etsivän nuorisotyön onnistumisista ja haasteista”

  • Into ja AVI kehittivät data-analyysia nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi

    Julkaistu:

    Into on ollut mukana Sitra Lab 6 -ohjelmassa Datalla parempia palveluita yhdessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tietotiimin kanssa. Kokeiluhankkeemme nimi oli Tunne tilastot – syrjäytä syrjäytyminen. Se on osa laajempaa tiedontuotannon kehittämistyötä. Kokeilun myötä tuotamme tekoälyn avulla entistä kattavammin tietoa etsivästä nuorisotyöstä ja työpajatoiminnasta. Into julkaisee kokeiluhankkeesta neliosaisen blogisarjan. Tässä ensimmäisessä osassa kuvaamme, mitä kokeilussa oikein tehtiin ja miksi.

    Lue uutinen ”Into ja AVI kehittivät data-analyysia nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi”

  • Etsivän kanssa tunnen pystyväni mihin vaan – nuoren oma tarina Etelä-Pohjanmaalta

    Julkaistu:

    Etelä-Pohjanmaalla etsivän nuorisotyöntekijän kanssa useamman vuoden ajan toiminut Viivi kertoo, mikä merkitys pitkäjänteisellä avulla ja rinnallakulkevalla tuella on hänelle ollut. Etsivä on ollut monessa mukana, niin opiskeluiden, työelämän kuin arjen tyventenkin - joskus voimia ja toiveikkuutta kysyvillä - hetkillä, #yhdessänuortenpuolella!

    Lue uutinen ”Etsivän kanssa tunnen pystyväni mihin vaan – nuoren oma tarina Etelä-Pohjanmaalta”

  • Tiivistä yhteistyötä nuorten tukemiseksi – etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajat Hyriassa

    Julkaistu:

    Omilla tahoillaan etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajat ovat nuorten puolella - tämä on varmasti kaikille selvää jo aiemmista julkaisuista jos ei muuten! Mutta millä tavoin ne yhdistävät voimansa, ollen #yhdessänuortenpuolella kuten nuorisotyön viikon (7.-13.10.2024) teema kuuluu? Valmentaja, Uudenmaan alueellinen työpajakoordinaattori Tiivo Uuksulainen Hyriasta avaa, miten heillä puhalletaan yhteen hiileen.

    Lue uutinen ”Tiivistä yhteistyötä nuorten tukemiseksi – etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajat Hyriassa”

  • Nuoren oma tarina työpajalta: mitä Nuorisoverstas on minulle antanut

    Julkaistu:

    Miten työpajoilla ollaan nuorten puolella, ja miltä se nuoren silmin näyttää? Nuori Niko kertoo omin sanoin kokemuksistaan Joensuun Nuorisoverstaalla. Työpajalla ei jätetä yksin, vaan yhteisölliseen toimintaan on päässyt hyvin mukaan - ja heikkouksista tuleekin vahvuuksia. Esimerkiksi näin työpajat siis ovat #yhdessänuortenpuolella, kuten nuorisotyön viikon (7.-13.10.2024) teema kuuluu!

    Lue uutinen ”Nuoren oma tarina työpajalta: mitä Nuorisoverstas on minulle antanut”

  • Toivo, intohimo ja omat portaat aktiiviseen arkeen – kokemus etsivän nuorisotyön kohtaamisesta

    Julkaistu:

    Millä tavoin etsivässä nuorisotyössä toimitaan nuorten puolella, ja miltä työ näyttää sen kanssa toimineen nuoren silmin? Taiteilija Enni Pitkänen on astunut etsivän nuorisotyöntekijän kohtaamisissa heränneen toivon ja intohimon voimin isoja askelia: työttömyyden ja sairausloman välisestä tilasta aktiiviseen, kestävään hyvinvointiin ja tulevaisuuteen suuntautuneeseen arkeen. Hän kertoo omin sanoin, kuinka kaikki kävi.

    Lue uutinen ”Toivo, intohimo ja omat portaat aktiiviseen arkeen – kokemus etsivän nuorisotyön kohtaamisesta”

  • Etsivä nuorisotyöntekijä ja nuoren osaaminen – aivan kuin sienestäjä ja sienimetsä

    Julkaistu:

    Vuodenajoista herkkäpiirteisimmän sekä Osaaminen näkyviin -viikon kunniaksi kai sallitaan syksyinen vertaus: osaamisen tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen on kuin sienestämistä. Etenkin juuri etsivään nuorisotyöhön kielikuva istuu kuin herkkutatti kermakastikkeeseen. Inton etsivän nuorisotyön asiantuntija Miikka Piiroinen kertoo, miksi.

    Lue uutinen ”Etsivä nuorisotyöntekijä ja nuoren osaaminen – aivan kuin sienestäjä ja sienimetsä”

  • Valtakunnalliset nuorisoalan järjestöt tiivistävät yhteistyötään – Into mukana

    Julkaistu:

    Valtakunnallisesti toimivat nuorisoalan asiantuntijajärjestöt Nuorten Akatemia, Into ja Rauhankasvatusinstituutti etsivät uusia yhteistyön muotoja. Tavoitteena on varmistaa nuorisotyön kehittyminen myös nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

    Lue uutinen ”Valtakunnalliset nuorisoalan järjestöt tiivistävät yhteistyötään – Into mukana”

  • Nuorisotyö elinikäisen ohjauksen näkökulmasta

    Julkaistu:

    Osaaminen näkyviin -viikon (30.9.-4.10.2024) kunniaksi kysyimme Elontila-tutkimushankkeen parissa työskentelevältä yliopettaja Kalle Vihtarilta, kuinka hän näkee etsivälle nuorisotyölle erityisen osaamisen siihen tutkijan roolissa nyt perehdyttyään. Mitä sellaista meillä ehkä on käsissämme, josta muualla - eli muilla ohjaukseen kytkeytyvillä aloilla - voitaisiin ottaa oppia? On aika tuoda näkyviin osaamista, joka etsivässä nuorisotyössä ja siinä hyödynnetyissä ratkaisuissa piilee!

    Lue uutinen ”Nuorisotyö elinikäisen ohjauksen näkökulmasta”

  • Hur kan vi stöda och hjälpa dem som behöver det mest? 

    Julkaistu:

    En ung person med ett missbruksproblem behöver långvarigt stöd och en trygg plats att vara på. I den här bloggen lyfter Ulrika Luhtala fram vilka utmaningar unga med missbruksproblem upplever och vad de skulle behöva.

    Lue uutinen ”Hur kan vi stöda och hjälpa dem som behöver det mest? ”

  • Nuoret ja mielenterveyden eriarvoisuus: yhteiskunnan unohtamat 

    Julkaistu:

    Viime vuonna lähes 2 500 alle 30-vuotiasta siirtyi työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveyssyistä. Tämä on lähes seitsemän nuorta päivässä. Nämä seitsemän nuorta per päivä on poissa työelämästä ja nuoret menettävät mahdollisuutensa elää itsenäistä elämää ja rakentaa tulevaisuutta. Mutta miksi tämä tapahtuu, ja mitä voimme tehdä? Tätä pohtii blogissaan Pirkanmaan etsivän nuorisotyön koordinaattori Tuomas Kärki.

    Lue uutinen ”Nuoret ja mielenterveyden eriarvoisuus: yhteiskunnan unohtamat ”

  • Rajoja, rakkautta, turvallisia aikuisia ja yhteisöjä

    Julkaistu:

    Jokainen nuorisotyöntekijä kohtaa työssään erilaisissa elämäntilanteissa olevia nuoria. Osalla heistä on hieno ja uljas tukiverkko ympärillä, sellainen, jonka suojassa on turvallista kokeilla omia siipiään. Toisilla verkko on taas repaleisempi, valitettavasti. Nuorten elämä voi ulkopuolelle näyttää kaikin puolin hyvälle, mutta kun kurkistaa verhon taakse, voi nähdä todellisen kuvan. Tässä blogissa nuorten turvaverkkoja pohtivat etsivät nuorisotyöntekijät Marika Tavasti, Joona Hongisto, Sonja Junnila, Taina Kuosmonen-Jaakola, Tiina Vaattovaara, Minde Lukkarila ja Anita Hyvönen.

    Lue uutinen ”Rajoja, rakkautta, turvallisia aikuisia ja yhteisöjä”

© Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry